Friday, December 16, 2011

setahun, susu & botol

lagi 2 minggu nak masuk setahun, susu putih biasa Rizqy tak nak minum. sehari sebotol pun susah nak abis. dia sanggup tunggu saye balik keje, baru nak breastfeeding.. so, semalam try bagi dia minum susu coklat Zarra, dia suka! jadi, saye pun terusla pegi beli susu coklat Dutch Lady 1,2,3. lega tengok dia minum non-stop sampai abis sebotol dalam masa sekejap je!

satu lagi halnya dgn Rizqy, dia macam tak nak guna botol gemuk Tommee Tippee, susah nak pegang kot. tukar ke botol biasa baru dia suka sebab boleh pegang sebelah tangan. so saye plan nak beli botol baru untuk dia. botol yang banyak dapat hadiah semua bukan BPA free, some more botol kecik. jadi, saye akan order baby bottle Tupperware. saye yg lagi excited sebenarnya! haha.


3 comments:

Cawan said...

Aqilah pernah pkai ni, tp spare puting susah nk cari.. stay Avent punye je skrng..

fiszah_pjo said...

bab botol susu, sama la cam my atirah..die reject tomme tippe tu..maybe sebab besar..susah nk pegang..atirah suka yg standard je..senang sgt bila die ok ngn btol bumble bee yg storage tu..tukar2 puting je :)

ak yuyunz said...

it's ok zaff. no matter what, janji dia still bf :) .. go breastfeeding yaw!