Wednesday, December 1, 2010

menghitung hari

anytime from now, it'll come to the end of my journey.. now I'm 9 months pregnant or specifically dah 37 minggu. next week, Zaff dah start cuti. bukan ape, takut ape-ape jadi. nanti tiba-tiba sakit kat ofis, jenuh pulak budak-budak ofis nak menghantar ke hospital kan? so Zaff amikla cuti & stay kat rumah my parents siang-siang bila opie pegi keje..

last 2 weeks on Monday, kitorg ke UKM Specialist Centre jumpa Prof. Hashim utk monthly check-up. bila scan, baby dah engaged, Alhamdulillah, tak songsang lagi. cuma masa tu muka baby ke atas (maknanya mengadap perut kite).. sebenarnya utk yg tak tau, baby bila keluar, normally muka dia mengadap ke bawah. so prof ckp, bila muka baby ke atas, masa bersalin nanti sakit sikitla.. tapi ada masa lagi, dia boleh pusing lagi & Zaff dapat petua, time tido, mengiring ke kiri, insyaAllah baby akan pusing muka dia.. kite tryla kan? tapi kalau dia tak pusing pun takpe, as long kepala dia dah engaged ke bawah, still boleh bersalin normal.. gender? confirm 100% sama sejak scan masa 3 bulan lalu..

masa Zaff jumpa Prof Hashim, time tu dah 36 minggu. dia pun masa scan perut I dah bagi pandangan penuh makna, siap angguk-angguk lagi. hehehe.. so paham-paham je la kan? dia ckp tak sampai sebulan lagi Zaff akan bersalin. OMG!!!! i am so nervous, yet excited jugak!

my weight now is 65kg, naik 13 kilo tu! hehehe.. baby dah nearly 3kg, tapi I tak risau sgt sbb uri/placenta pun sama berat dgn baby, maknanya berat I tak naik banyak sgt.. haha nak jugak sedapkan hati! :D

kat bawah ni just nak recap balik time pregnant. I'm sure lepas ni Zaff akan rindu saat-saat pregnant & time perut tgh memboyot tu.. :D


3 bulan


4 bulan


5 bulan


6 bulan


7 bulan


8 bulan


and this is the latest, 9 bulan, baru amik semalam. amik sendiri je depan wardrobe kat bilik. hehehe


next Monday, 6 Dec, ada appointment lagi dgn Prof Hashim, kite tunggu tengok mcm mana baby, dia pusing ke tak.. semoga semuanya selamat, insyaAllah.. doa yang terbaik je. nak kata tak takut, gila la kan? sape yg tak takut bila nak bersalin, nak-nak pulak yg first time. tapi setakat ni Zaff memang tak fikir pun, cuma bila orang keep asking, perasaan excited plus nervous tu datang balik.. just tawakal & banyak berdoa je.. to all my friends & families especially my husband, my parents, MIL, kalau ada salah silap, Zaff mintak maaf ye, ikhlas dari hati Zaff. please doa the best for me & baby. Amin.. :D



9 comments:

Feyda said...

sentiasa mendoakan...for both of u :)

whitelily said...

take care ye zaff.. dont miss the time to play with bby b4 dia keluar..we will miss that moment ..

Biqque said...

ish tak sabarnyerrrr! biq doakan sume selamat! aminnnnnnnnnn!

Marsha~ said...

hi zaff.. mesti baby boy ni kan?? gud luck babe... ;)

OPIE HARRIS said...

Insyallah u and baby will be okay. it's coming to the end of the pregnancy journey, next is the motherhood journey yang takkan end sampai bila bila.


:)

Little BlueBird said...

Hi zaff!!goodluck...I ni your silent reader...Hana or ( Hana kak effa)..hihihi...

dialicious said...

all d best zaff!im sure u;ll do well sbb i tau u kuat.comel gile perut u masa 9 mths..and paling best muka u dh seakan2 ur mom..esp masa 6mths tu..nanti ur baby mesti akan ikut byk rupa u!goodluck

izzatiM said...

salam
just blog walking..
feel free to visit my blogshop
kedaicikzati.blogspot.com

btw thanks ya.. :)

edzlin007 said...

Alhamdullilah....seronok tgk pic kak zaff dari awal sampai terkini. Semoga selamat bersalin dan segalanya lancar dan selamat ya.