Thursday, July 22, 2010

persediaan ke Konsert Kemuncak

setelah lama tak menari & setelah perut ku memboyot, ku telah diberi tugas untuk menjadi koreografer bagi opening act from Suria FM announcers untuk Konsert Kemuncak Sabtu ni kat Dataran Putrajaya. masa dapat tugasan tu, rasa macam malas je nak buat. tapi bila makin dekat nak praktis, rasa mcm excited lak! eh eh? hehehehe.. jadi macam tu sebab kite buat benda ape yang kite suka, tu yg lagi happy..

sempat gak study sikit-sikit dance routine kat youtube (yela dah lama bersara kan?), lagila rasa membuak-buak nak menari, walaupun... hahaha. tapi rupa-rupanya badan ku masih lagi ringan untuk menari! hehehehe

tapi yang kelakarnya bila ajar budak-budak ni menari, kite yg koreografer ni kena ikut ckp anak murid! bukan diorg ikut kite! byk kali gak la kena tukar-tukar steps untuk kesenangan diorg menari.. Zaff pun kadang-kadang lupa diorg tu bukan professional dancers. kalau pro, bagi ape je pejam mata boleh buat.. hehehehe.. satu lagi yg stressnye ajar diorg ni, kena sabar banyak sebab baru je 5 minit ajar, dah ingat semua steps, tapi lepas rehat 5 minit, diorg boleh lupa steps! hahahaha.. and satu lagi, lagu asyik tukar-tukar je hari-hari, pendek kata, selagi tak show, selagi tu la bertukar! sabar je la ye kawan-kawan.. nanti masa hari show, buat je la yang terbaik untuk penonton dan pendengar Suria FM ye! jangan bagi malu Suria FM tau! Zaff takde atas stage tu nak guide korg lagi macam masa praktis.. GOOD LUCK!


dua "ibu" mengandung


standby nak kawat














kat bawah ni antara sedutan masa tengah praktis kat ofis Suria FM..





nak tengok mcm mana gaya Linda Onn, Halim Othman, Zizi, Myra, Naim, Bob, Tuah, Lin & Kak V menari? lagu ape? jemput-jemputla datang ke Dataran Putrajaya Sabtu ni ye. acara bermula jam 3 petang, ada karnival & mini konsert. konsert utama akan mula pukul 8 malam. ramai artis akan perform antaranya Hattan, Jamal Abdillah, Slam, Joey BPR, Alyah, Anuar Zain, Jaclyn Victor, Fauziah Latif, One Nation Emcees, Aizat, Black, Akim dll.


1 comment:

edzlin007 said...

tetiba teringat zaman kak zaff aktif menari dulu.