Monday, July 5, 2010

Germany vs Argentina

hari Sabtu (3 Julai), siang Zaff on air from 12-4pm, balik pegi rumah my parents makan bihun sup Kedah & malam lak, Zaff ada show kat Mydin Mall USJ. saje show fun time sempena World Cup. seperti biasa sape lagi partner ku kalau bukan Tuahzoqarnain. selesai show, kitorg buat surprise kat Tuah sebab aritu birthday dia. geng-geng Mydin adala beli cake kat dia. sempatla potong cake atas stage, nasib baik tak kena baling telur kan Tuah? hehehehe


birthday yg ke ??? itu kena tanya dia sendiri

lepas dah setel semua, ingat nak balik tengok bola kat rumah je. then, Tuah & Sabariah (orang kuat Mydin) ajak lepak je kat situ tengok bola walaupun semuanya bukan layan bola pun... Sabariah tak reti, Tuah pun sama. hehehehe.. rupa-rupanya punyela happening kat Mydin Mall tu! diorg pasang bola kat power screen depan Mydin tu & siap ada benches & kerusi-kerusi untuk lepak tengok bola. kedai mamak kat food court Mydin tu pun apa lagi, sambil menyelam minum air bukak table yang sikit punya banyak.. okla, first time tengok bola ramai-ramai kat luar, memang best..

malam tu, dari awal lagi sebelum game start, ramai penyokong Argentina. yg sokong Germany mcm Zaff & hubby tak berapa ramai. tapi towards the end, rasanya ramai yg berpaling tadah kot? hahahaha.. suasana kat Mydin tu punyela happening & bising, samala dengan kitorg pun. rasa sangat berbaloi, first time habiskan masa tengok bola kat luar, Germany menang 4-0 tu!!!


my new look, berambut pendek


baru nak amik gambar, Germany dah sumbat gol. so, celebrate dulu. hahaha


farah, sabariah, me, hubby & kawan tuah







walaupun sakit sikit pinggang duduk lama-lama (biasala org preggy, perut besar), tapi boleh repeat lagi lepas ni for semi-final & final (kalau Germany masuk final).. :P


3 comments:

Biqque said...

actually i serba salah nak pilih yg mana...tapi i amik argentina, which was true enough, sume berpaling tadah at the end of the game...hahaha!

Nieta Abadiey said...

Arghhhhhhhhh!!!! Benci! Tension! Argentina memalukan I tau....Hehehhehe,sorry emo lebih nih,PMS daaa.....Upss,btw,happy besday for Tuah Bucuk,hehheheh

edzlin007 said...

janji enjoy tgk kan.