Saturday, December 1, 2007

turn on the pop



















kul 1 pm, dgn berkobar-kobar bangun dari tido... (uish berkobar la sgt kan? dah tgh ari ni!!!!) hehehe... tu pun terjaga sbb dgr suara my niece & nephew, amna & iman... diorg dtg umah i with their parents which are my cousins... saje dtg lunch & ada business sket with my mum... hehehehe... business tupperware kot? after lunch, layan diorg jap... suke sgt ngan dorg ni sbb dua2 pandai ckp & comel sangat...

by 3, i kuar umah. then at 5 me & opie dah sampai bukit kiara equestrian park... semangat ni sampai awal... actually the show started at 3... i terlepas adala dua tiga performances like dina, one buck shot, james taylor quartet ... sampai2 terserempak ngan tuah & shah... diorg kuar jap sbb panas sgt and nak gi jenjalan amik angin... so, i, opie & myra proceed dulu masuk ke dalam... org tak bape ramai, tapi happening la... and i was very surprised sbb tgk stage dia.. grand gile macam stage international konsert...

petang tu kitorg just lepak2 atas padang sambil layan hannah tan's show... dlm kul 6 lebih azrene & linda sampai... untung dia sbb sampai2 je trus project pop perform, bagai nak gile dia menari... sbb dia mmg tunggu project pop je... after project pop, elliott yamin performed... ok gak die perform, tp lagu2 dia saye tak bape familiar, just tunggu lagu wait for you... tu je yg saye tau... during his show, hujan turun agak lebat... kesian kat dia, tapi dia sporting, trus je nyanyi... crowd pun best, tetap stay walaupun sume dah basah... that's include kitorg sume... biarla basah, live & loud punye pasal... hehehe...

after elliott, joe flizzow naik stage.. takde yg interesting, biasa je performance dia... saye tak tgk sgt sbb sibuk pegi cari food time tu, lapar beb... hehehe... next, its turn our local artists like nikki, mode, azan (ruffedge), lah (v.e), jaclyn victor, anuar zain, sufiah noor & noryn aziz... tp they all were a bit dissapointing sbb nyanyi ntah ape2 lagu... mcm syok sendiri je... i was wondering nape la diorg tak nyanyi lagu sendiri yang popular or something that can make people dance? can u imagine dahla sume excited tunggu shaggy & whitney, tp our local artists membosankan... i guess kalau la artis kite nyanyi lagu sendiri yang memang top even malay song pun, crowd akan sing along, sbb most of the crowd are malays... ni sume nyanyi lagu english yang tak best and slow... sayang kan??? buat show kat tempat sendiri tapi tak nyanyi lagu bahasa kite... at least nyanyi la satu dua lagu melayu... it doesnt means "live & loud", and also share stage with whitney, shaggy & elliott yamin kena nyanyi lagu english je... even artis from indonesia pun dgn bangganya nyanyi lagu bahasa diorg... nape artis kite tak boleh? half of their show, crowd dah macam bosan... bukan taknak support our locals, tapi show diorg membosankan with the selection of songs yang agak dissapointing... i think diorg pun perasan kot, sbb crowd dah kuar bunyi mcm2... kesian...

after their performance, shaggy took place.. barula sume bersemangat balik... no need to ckp byk2 sbb performance dia mmg superb gile... some more lagu2 dia sume rancak2 belaka... lagila buat org nak menari... thumbs up to him!!!! best gile!

and now... its the time that we're waiting for... whitney houston!!!! tau kul bape dia kuar on stage? kul 12.30 am!!!! punyela lambat... sampai dah bosan2 tunggu... saye ni sampai nervous tunggu dia... hehehe... ingat kan i sorg rasa mcm tu, rupenya myra pun sama!!!! bila dia kuar sume crowd jerit gile... rase mcm mimpi je dpt tgk dia live.. show dia okla.... but for me, shaggy lagi best.. byk yg ckp dia dah tak boleh tarik tinggi suara dia... i think betul la tu... tapi takpe la org nak ckp ape, yg penting i dpt tgk whitney live kat KL... hehehe... bila lagi nak tgk dia kan? tapi lagi i puas hati, last song of her performance, me, opie, julia & myra dpt tgk dia dgn lagi dkt... we all berdiri betul2 dpn stage... saye punyela terpaku tgk dia sampai tak concentrate dgn lagu yg dia nyanyi... opie pun ckp kelakar tgk i sbb punyela tgk whitney sampai tak berkelip...hehehe... oh my god... she is so beautiful... complexion kulit dia cantik sgt... the show ended dekat-dekat kul 2 am... walaupun penat tapi puas hati dpt tgk shaggy & whitney....

2 comments:

Aziz Laikar said...

Macam kenal je gambar2 tuh... huhuhu

Zaff said...

mana tak kenal? gambar yg dicuri dr blog kau la... hahahaha... post lg gambar yg cantik2... hehehe...