Friday, January 15, 2016

ter.. pulak

hallu!!! tersenyap lama lak kan? hehehehe. actually i'm pregnant! hahahahaha. mesti ramai yang terkejut kan? dah 7 months pun. yes lepas raya terus pregnant. actually raya keempat masa kitorg beraya kat Cherating, perut cramp teruk sampai tak boleh bangun. then balik kl, terasa nak buat pregnancy test sebab badan rasa lain macam. dua kali test, it was positive! adoyai!!! macam mana boleh terpregnant pulak ni! hahahahaha. planningnya tahun 2016, tapi terlekat awal sikit. oklah rezeki Allah nak bagi. agaknya masa raya keempat yang perut cramp tu, tengah persenyawaan la tu. sakit gile hokay!

after 3 weeks lepas buat test sendiri baru pegi check kat klinik. masa tu baru 6/7 weeks. hmmmm betullah pregnant. (still in denial kan?) hahahaha. bila bagitau opie, mengalir airmata dia. then ku tanya, bila yang kite buat sampai terlekat ni? hahahahahaha. masing-masing blur. rasanya masa bulan puasa lah kot. hehehehehe.

the best part, bila bagitau Rizqy yang dia nak jadi abang. dia terus pegang perutku & tanya "bila adik nak keluar?" hahahaha. so cute! then bila tanya dalam tummy mama ni ada baby girl or boy? laju je dia jawab, baby girl. Ishky nak baby girl. aamiin kalau masin mulut awak nak oi! mama pun nak baby girl, dah ada sepasang, boleh tutup kilang terus.

bila bagitau family, semua terkejut gile! yes before this memang ku yang gila-gila tak nak tambah anak lagi. hahahahaha. nak dijadikan cerita, adik iparku pun tengah pregnant anak sulung & edd kitorg beza sebulan je. sorrylah Abang & Zety, i steal your limelight lak! hahaha.

ok now, semua kena re-planning. my edd inshaAllah on 15 April 2016. after 6 years perut "kosong", adoi semua macam start dari mula balik. doakan semua ok ye! 

1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)