Wednesday, November 10, 2010

shoping shoping shopping!

Jualan Hebat Jusco! hehehe.. promote lak kan? bukan ape, Khamis lepas (4 Nov), sebelum cuti Deepavali tu, buat julung-julung kalinya I berkesempatan ke J-Card Day Sale kat Jusco Cheras Selatan. ha julung-julung kali tau! memang first time ke sale tu! sebelum ni dah dengar macam-macam cerita pasal J-Card Day, ramai yg ckp sale memang gile babi & harga memang murah sampai 70-80%. so, bangun je pagi-pagi buta, dah dpt BBM from my sister, bagitau hari tu ada sale & dia suruh pegi beli barang baby kat situ sebab murah. dia pun sejak dah ada baby, selalu pegi J-Card Day tu beli baju utk Zarra. but, FYI, dulu I penah pegi J-Card Day kat Jusco Melaka, tapi masa tu pegi sebab keje, 5,6 tahun lepas. masa tu baru lepas grad, I sempat keje 6 bulan dengan Jusco sebagai PRO.

before bershopping aritu, me & opie ke Proton Centre of Excellence (COE) kat tepi highway Kesas utk servis my new car. kereta baru beli 3 minggu dah ada masalah, so buat complainla kat Proton sebab still under warranty.. sebelum tu, kitorg dah hantar kereta ke dealer Proton untuk servis biasa je, then org servis center tu ckp kena ke HQ sebab ada masalah.. isyh isyh isyh..

ok, lepas menyerahkan kereta, kitorg gerak balik ke rumah my parents dulu for lunch & main-main dgn Zarra (pegi COE bawak 2 kereta sebab nak tinggal my car kat sana sehari, 2). lepas lunch, masa yang dinanti-nanti sudah tiba.. it's time for shopping!

dari luar, sementara nak sampai ke Jusco Cheras Selatan tu jalan dah jem.. dah macam ape je.. first time la nak pegi Jusco jem macam tu. tapi, rezeki baby, we all senang dapat parking. masuk je Jusco, kat department bedding, baju-baju, barang rumah, mak ai! dah macam pasar borong dah! sana sini orang lelong-lelong guna haler, betul-betul macam kat pasar malam! hahahaha.. tercengang la jugak, sebab first time!


we all terus tuju ke bahagian baby. bestnyeeee!!!! sale up to 70%! puasla membeli barang baby, sampai opie kena gi cari troli la! bakul-bakul tak main! hehehe.. bayangkan masuk department baju-baju, tapi bawak troli, bukan kat supermarket je yg bawak troli tau! hehehehe.. orang jgn cakapla, memang ramai sampai bergesel-gesel, tapi memang berbaloi-baloi...
I sempat beli baju-baju baby & barang-barang for me jugak for deliver baby nanti.. and lagi best, we managed to buy benda kat bawah ni.. car seat & stroller. best! :D

this is the strolller. boleh guna sampai umur 4 tahun


and sebelah tu car seat utk baby sampai berat 13 kg


yg ni pulak, car seat tadi, yg diletak atas stroller. maknanya seat asal dalam gambar yg first, boleh dicabut, simpan dulu & ganti dgn car seat. sementara baby nak besar, guna car seat ni dulu, later dia dah besar tukar ke seat lagi satu. senang kalau dia tgh tido pun, blh angkat je kalau nak transfer ke kereta or mana-mana


lepas shopping, kitorg minum jap kat cafe ape ntah. punyela kehausan! hahahaha.. shopping sampai hausla! total bershopping aritu, RM700++. first time berhabis kat Jusco. tapi dapat hadiah cash voucher RM70 (maknanya belanja RM100 dapat voucher RM10), okla kan? baby punye pasal.. hehehe.. balik rumah, opie dengan penuh excited terus pasang stroller tu.. hehehe.. macam dapat new toys pulak katanya. weeeee!!!! tak sabar nak guna stroller tu bawak baby jalan-jalan! lalalala.. :D




btw, baby dapat this cute rocker/bouncer from my sister! beli kat My Dear warehouse sale kat Puchong. thank u mummy!


p/s: lepas ni tunggu next J-Card Day Sale kat mana-mana, kite gi shopping ramai-ramai ye! pegi, jangan tak pegi sebab berbaloi-baloi.. :)



3 comments:

Cawan said...

wahhh stroller ni mcm Baby Aqilah kiteorg.. SCR6 + SCR7!!

ha ah, easy to use, comfortable sbb car seat dia ade new born padding, bleh re-attach dgn mudah, stroller bleh ngadap parents, stylish.. n bnyak lg.. cume tpt barang dia kecik sket jek laa..

nice choice!

BlueEwoke said...

macam stroller dan car seat Aqilah kitorg jugak... 2 in 1 senang hehehe.. design pun cun..

ms sz said...

seronok shopping barang baby kan?

salam perkenalan.