Thursday, April 17, 2008

Filem Congkak


selasa (15.04.08) saye & tuah interview pelakon filem congkak iaitu Erin Malek & Erynne Erynna (si cilik berusia 11 tahun) serta producer MIG, sape lagi kalau bukan Mr. David Teo. seperti biasa soalan yg ditanya adalah berkisarkan filem tersebut, dah kata pun promotion kan?

cuma saye amat tertarik dgn pelakon cilik, Erynne Erynna yg saye rasa sungguh berbakat besar... sebelum ni dia penah berlakon dlm filem Cinta dan dlm filem tu dia jadi anak kepada Rita Rudaini & Rashidi Ishak... masa tgk filem tu, disebabkan oleh watak Erynne, saye boleh menangis bila sampai kat scene tu... so, kali ni buat saye tak sabar nak tgk filem congkak ni walaupun saye ni penakut sebenarnya... tapi saye sahut cabaran Mr. David. katanya kalau kita takut tgk filem seram, kita kena lawan perasan tu & tgk filem seram tu. lepas tu baru kite takkan takut lagi & bila2 masa lepas tu blh tgk lagi filem2 seram yg lain... betul gak kan? hehehehe...


lagi satu, bila bersembang during off air dgn Mr. David byk gak benda yg saye & tuah dpt belajar & explore... Mr. David memang seorg yg lepas mulut, bak kata org kalau nak sound, dia sound direct je... tapi bila fikir2 balik memang betul apa yg dia cakap... disebabkan oleh mulut & juga fikiran dia yg mcm tulah dia boleh berjaya mcm sekarang... ada company yg cukup aktif terbitkan filem & boleh dikatakan semua filem dia box office. sekarang lak dia tgh produce drama tv... and some more, seorg yg tak sombong & tak kesah utk turun padang buat promotion, like this one. sanggup datang suria utk di interview... kalau ikut, dia as a boss tak payah turun padang, suruh je anak2 buah buat keje, janji duit dapat balik... but not for Mr. David Teo...


jadi to all, jom ramai2 pegi tgk congkak... kalu dulu sape yg tgk Jangan Pandang Belakang, kata cite tu best, this time kata Mr. David congkak lagi best...



Mr. David Teo, Tuah, Erin Malek, Erynne Erynna & me...



1 comment:

DVD e CD said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the DVD e CD, I hope you enjoy. The address is http://dvd-e-cd.blogspot.com. A hug.