Saturday, February 2, 2008

nikah & merisik

02.02.08… tarikh keramat utk kak faiza (P.A to Boss)… sebab dia nikah arini… kul 9 pagi me & opie dah kuar umah menuju ke Masjid Shah Alam… kak faiza nikah kat situ kul 10 pagi dgn tunangnya, Raja Fajar… sampai masjid, Julia dgn ibunya dah ada… tak lama lepas tu, upacara pernikahan pun berlangsung… saye yg duduk belakang kak faiza pun agak berdebar… hehehe… terasa aura dia… :) opie lak sempat text saye, bgtau yg dia pun cuak tgk abg fajar lafaz ijab Kabul… hehehe… eh? Nervous ke? Ujung tahun will be your turn lak… hehehe… insyaallah…

me, julia & kak faiza before nikah


selepas selamat segalanya... alhamdulillah...


bersama pasangan pengantin... Fajar & Faiza (FF)... semoga berkekalan ke anak cucu...


Lepas selesai semuanya, kitorg amik gambar dan makan2… then, me & opie pegi SACC Mall… kitorg nak cari cincin belah rotan utk merisik… FYI, insyaallah, opie’s parents akan dtg ke umah utk merisik masa cuti raya cina ni…. Doa2 kan semoga takde apa aral ye…

Jalan punye jalan kat SACC Mall, tak jumpa yg menarikla… last2 kitorg lintas jalan ke Plaza Alam Sentral… masuk entrance, ternampak Poh Kong, trus survey la kat kedai tu… dan trus la jumpa cincin yg saye minat design dia… cinta pandang pertama… hehehe… first time tgk cincin tu trus berkenan… tak fikir panjang, opie belikan saye cincin tu…

Balik dari shah alam, kitorg ke klcc… nak tgk movie mad money… lakonan queen latifah, Katie holmes & diane keaton.. best gile cite tu… bukan ape, diorg ada idea nak curi duit dari central bank… jgn lepas ni ada org kite tiru idea tu nak curi duit dari bank negara dah… hehehehe…

2 comments:

Wani said...

hak...hak..hak..pakai tudung...eh dah mak merisik?...bestnyer..selamat dirisik..moga2 berjalan lancar...

Zaff said...

insyaallah... thanks wani... parents opie nak dtg umah berkenalan, alang2 trus merisik skali la... :) takyah dtg dua tiga kali kan?