Tuesday, February 12, 2008

a baby was born...

Nur Hanies Bt Ahmad Zahrin, i love u soooooo much....



she is my cousin, daughter to my uncle (my mom's brother)... her name is Nur Hanies Ahmad Zahrin... born at hukm on 090208 at 3 pm... she is the latest member in our family... welcome to the family hanies!

but, sad to tell... she is down syndrome ... doktor sahkan pada parents dia sejurus lepas dia lahir... masa dlm perut, doktor tak dpt detect... masa dpt tau sume tergamam... pakcik & makcik menangis peluk mama bila mama pegi tgk baby nur hanies kat hospital... tak penah ada dlm family kitorg sape2 yg down syndrome ... tapi kuasa Allah...

tak lama lepas tu sume dpt terima dgn redha... malah lagi bertambah sayang kat dia... saye sempat tgk dia semlm kat umah pakcik... tiap2 mlm before tido, tgk gambar dia & saye nangis... kesian sangat kat dia... takpe sayang... u will get full & enough attention from all of us in the family... we will raise u like a normal kid... don't worry ya...

to pakcik & makcik... Allah nak uji kite... harap dapat terima dgn redha... ini satu dugaan dari yang maha esa... we will support both of you... she is ours, kite sama2 jaga dia... sayang dia mcm yg lain...

walaupun sedih, tapi tetap maintain depan yang lain... :(


me, mama, baby nur hanies & kakak dia, hannan

tak reti duduk diam betul la hannan ni!

2 comments:

taty said...

hi rina..(xbiasa lah nak panggil zaff..:)..)

tersentuh hati aku bila baca cite nie..
sedih aku, rina..
sblm baca aku tgk photo.. baby nmpk muka chinese.. dh baca br aku paham..

aku slalu jgk masuk blog ko maklumlah nak jmpa pun xtau bila..
so dgn cara ni aku tau cite pasal ko..hehehe.

btw.. congratulation beb..
dh nak kawinnn.. ;)
kim salam kat angah yea..
bye..

kak lynna said...

hola zaff..
pesanan buat ur aunty & uncle,
sabar bebyk k..
kak lynna pun ada anak cousin (kiranye dua pupu lah) yg sindrome down mcm Nur Hanies,
nama dia Nurah Samira. lahir di Florida, AS. tp skrg Samira dah jd anak dara dh besar. stay di JB. alhamdulillah, family cousin tu xde masalah besar kan Samira.
Samira sekolah kanak2 istimewa di JB & kat rumah dia rajin baca buku, menulis & melukis. kalau jumpa dia, dia sentiasa happy je.
Insyaallah, Nur Hanies juga begitu.
kita doakan moga2 Hanies diberikan kesihatan yg baik. Amiinnn..
Salam & take care!
Kak Lynna.