Friday, April 6, 2012

jalan-jalan hari Ahad

kalau Sabtu kitorg tak ke mana, kecuali keluar dinner je, Ahad pukul 10 pagi lebih kitorg dah keluar ke Masjid India. hajat nak ke WIsma Yakin, nak beli baju melayu Opie & Rizqy untuk wedding adik Opie hujung bulan April nanti. macam best je keluar awal-awal, jalan tak jem, parking senang & orang pun tak berapa ramai lagi. memandangkan area Masjid India tu sesak & pada kitorg susah nak bawak stroller, terus experiment nak bawak Rizqy dalam carrier. last bagi dia pakai masa umur dia 3,4 bulan. so, sebelum keluar, kitorg try dulu. tengok dia ok je, jom bawak ke Masjid India!


mula-mula dia macam nervous gak sebab rasa tergantung kot

dia duduk diam je, heran agaknya

sampai Masjid India, tadaa!!

ceh... papa buat-buat cool. hahaha


 masih maintain nampaknya, tak buat perangai langsung

baju melayu Opie RM130, baju Rizqy RM45. okla, affordable. settle shopping, lapar la pulak sebab dah time lunch, dahla tak breakfast. nak makan area situ, tak menarik hati, so kitorg pegi KLCC. semata-mata nak makan je. abis makan, terus chow balik rumah. pukul 3.30 ptg dah sampai, lepak je kat rumah sampai ke malam..


 si kenit yang seronok jalan-jalan kat KLCC


 tinggila mama!







4 comments:

Ely Hasrul said...

baik sungguh rizqy, sonok la tuh..

murah gak baju rizqy, thn nih mcm nk beli siap aje utk papi & sami

Zaff Zafrina said...

So far Rizqy mmg tak penah buat perangai kalau keluar, unless dia ngantuk sgt. Tp kitorg tak berani bagi dia lepas jalan lagi sbb dia taknak pegang tangan, lepas tu semua benda nak pegang, abisla berterabur kedai org nanti. Hahaha. Baju budak ready made mmg murah skin, ikut size. Baju opie lak mmg kitorg taknak beli mahal2 sbb bkn selalu pakai pun. Kitorg mmg tak penah tempah, semua beli ready made je

Hazdkuihdll said...

U tak takut carry ur so kat belakang ke..sbb senang org nak sauk je dia bawak lari kalau u all x perasan.

Zaff Zafrina said...

Hazdkuihdll - eh takkanla kitorg tak fikir semua tu.. Of course semua dah aware. My husband jalan depan, I jalan kat belakang dia tgk my son. Dah jadi parents ni, semua berkaitan dgn anak, semua diambil kira, tak blh sambil lewa.