Thursday, February 16, 2012

AA to MAS?


insyaAllah misi kitorg ke Europe bulan Jun nanti. tapi tiba-tiba Januari lepas, dapat tau yang AAX dah suspended laluan ke London, Paris, Mumbai & Delhi bermula 1 April. mula-mula dapat tau masa on the way balik keje, mama called cakap pasal tu.. masa tu, siap cakap tak effect kot sebab bukan AAX. bodoh kan? hahaha

malam, dapat email, memang sah kitorg pun termasuk senarai.. tak nervous ke??? terus call my bff yg keje kat AA. lepas cakap dgn dia, lega sikit sebab dia boleh tolong, just kena tunggu confirmation email daripada diorg.

2, 3 hari lepas dapat email ketiga sejak announcement tu. dalam email tu panjang lebar diorg explain ape yg diorg tgh buat. sekarang diorg dulukan sape-sape yg travel bulan April, maknanya diorg tgh transfer penumpang yg terlibat ke another airlines. diorg akan hantar lagi email 2 bulan before travel date kite, siap dengan itinerary & boarding pass ke another airlines, which is MAS. so tunggu jela kan? tapi menurut my bff & email tu, diorg bagi 3 options kat kite : cancel & opt for full refund/credit shell, reroute to any AAX destinations & transfer to another airlines without additional cost. for me, of course nak transfer ke airlines lain kan? dah beli tiket, sape yg taknak pegi London?

so, sekarang menantila dengan penuh debar.. by April kot, insyaAllah dapatla confirmation & harap-harap takde masalah. tapi yg bestnya, dpt naik MAS ke London & turun kat Heathrow. wawee junior juice! :D

p/s : kawan-kawan lain yg nak ke sana, ada yang affected gak ke?



3 comments:

BlueEwoke said...

I pun affected gak utk trip Paris ni. Kitorg pun tgh tunggu email. Turun kat Charles De Gaulle (CDG) instead of Orly huhuhuh.. rejeki :)

Zaff Zafrina said...

Na - u pegi May kan? risau je ada masalah. tp dari gaya email, mcm takde ape nak dirisaukan

BlueEwoke said...

Ha a i pegi May. Setakat ni yg Mumbai transferred to Mas berjalan lancar, kata CEO dia la walaupun ada yg dpt eticket dr MAS lambat. Tp semua smooth je..harap2 time kite nanti pun smooth je la segala urusan