Sunday, January 1, 2012

last day of 2011

last day of 2011, ada wedding kat Felda Villa. wedding bestfriend Opie, anak Datuk Tarmimi Siregar yang pelakon tu.. keluar lewat sebab Rizqy tido & tension nak ke sana sebab jalan jem! dah nak masuk MRR2, tengok-tengok jem teruk, pusing balik ikut Loke Yew terus ke Jalan Run Razak, jem sikit je..

wedding adat Mandailing. gile lama okay! adala dalam 2 jam lebih. kalau I jadi pengantin memang dah berangin dah. bapak pengantin lelaki which is Datuk Tarmimi Siregar tu keturunan Mandailing Sumatra. so aritu semua adat diorang buat, siap family dari Sumatra turun KL. saye tak tengok pun adat-adat diorg tu sebab panas sangat, lepak dlm hall aircond je. ape yg saye dengar ada istiadat pertabalanlah, menari-nari, and paling banyak diorg sebut. "HORAS!. berapa kali horas pun tak boleh kira, tapi tu jela yang diorang jerit-jerit..

makanan best, nasi putih, daging kicap, ikan keli goreng, fish fillet masak sweet sour, pucuk paku masak lemak and banyak lah. ada one of my friend last week pegi situ, nasi dia basi! nasib masa kitorg pegi semua ok. mcm mana nasi boleh basi kan? kesian tuan rumah buat wedding makanan basi..





horas!


pukul 4 lebih kitorg gerak, ingat nak balik terus, tapi Opie ajak pegi KLCC. wow, last 2 years, kitorg celebrate new year kat situ gak sebab saye ada emcee job malam tu. last year, tak pegi sebab tengah pantang, this year pegi lagi KLCC, cuma time berbeza je, this time kitorg pegi siang. orang punyela ramai, nasibla kitorg senang dapat parking kat tempat rahsia.






round-round satu KLCC turun naik floor by floor, si kenit pun tido.. bila dia dah tido, kitorg lepak kat San Francisco Coffee. sejam lebih gakla, sampai si kenit bangun balik.



saye tak penah order lasagna, tapi lasagna kat San Francisco ni terbaik.


pukul 8 malam kitorg gerak balik. orang baru nak masuk nak sambut new year, kitorg balik. tak sanggupla nak bersesak-sesak dengan anak kecik.


hasil kerugian of the day, Converse youths. size adult paling kecik size 4, for me still longgar. so kenala beli youths punya, size 3. tapi ok gak sebab harga murah daripada adult. haha.




5 comments:

DeQWa said...

Horas tu ape maksudnya..hihi...
cantik....

Zaff Zafrina said...

Deqwa - horas tu mcm greeting. Contoh mcm hi, hello, apa khabar

DeQWa said...

ooo..tue bahasa ape ek??..mandailing ek

Feyda said...

senangnya ishky tido....kalau ariana dah menjerit tanak dalam stroller tu..dukung letak bahu, tepuk2 jap, tido lah..heee

Zaff Zafrina said...

Deqwa - tu bahasa mandailing

Feyda - kalau dah ngantuk sgt, dia senang tido. Nangis pun sikit je